Ohmpunctuur Klanktafel

 

Naast klankschalen, gongen en stemvorken, wordt er in de Ohmpunctuur Sound Healing ook gebruik gemaakt van een dubbele klanktafel. Deze dubbele klanktafel bestaat uit een groot monochord (waar je op ligt) en een klein monochord dat er boven is bevestigd.

 

De trillingen van de snaren van de dubbele klanktafel dringen op subtiele wijze door in het lichaam en geven een fijne, diepe ontspanning van lichaam en geest. De boventoonrijke klanken hebben een rustgevende werking op de activiteit van de hersenen en ze ondersteunen een meditatieve staat. Omdat de tafel zowel onder als boven bespeeld wordt, word je omringd door klank.

 

De Gauranga klanktafel is gemaakt van hoogwaardig en duurzaam geteeld (FSC) Europees hout. De poten en zijkanten zijn gemaakt van beukenhout (Duitsland). De besnaarde zijde bestaat uit hout van de “Bergfichte”. Voor deze laatste is gebruik gemaakt van zogenaamd “Mondholz TM”, hout dat hoog in de Zwitserse Alpen wordt geoogst bij nieuwe maan (vanwege de vochtspanning en energie in het hout). De bovenzijde van de tafel is gemaakt van esdoorn (Duitsland). Voor de besnaring is gebruik gemaakt van Puresound™ snaren, gemaakt van een speciaal ontwikkelde, koolstofvrije legering. Het geheel is met Liefde in elkaar gezet!


Deze dubbele klanktafel van Ohmpunctuur is ontwikkeld en handgemaakt door Martien Hontelez van Gauranga in samenwerking met Peter Gouw. De tafel is gestemd in de frequentie 108 Hz. Deze frequentie resoneert met de Theta-golven in de hersenen en stimuleert een diep meditatieve staat. De resonanties zijn omhullend, ontspannend en zorgen voor een leeg hoofd.

 

Peter is altijd op zoek naar innovatieve wijzen van werken als het gaat om resonanties en klank. Ohmpunctuur is zo ver mogelijk de tijd vooruit in de geometrie van de klank. In combinatie met de klanktafel worden bijvoorbeeld ook de gong in de resonantie van de planeet Venus gebruikt, de gouden kristallen klankschalen, de gouden kristallen piramide samen en/of de geometrische kristallen schalen. Tijdens een sound healing met de klanktafel ervaar je het universum in trilling onder je, boven je en rondom je.

Adres

Ohmpunctuur Academy
Sprengenweg 148
7314 PL Apeldoorn

 

Contactpersoon
Renske Sackman
06- 23 72 19 88
renske@ohmpunctuur.nl

 

www.ohmpunctuur.nl

 

Ohmpunctuur steunt Help in Action.

X