Bewustwording

 

Als je ooit wel eens en sound healing bij Peter hebt gehad, dan herken je deze uitspraak vast: “De energetische kant kan ik voor je doen, maar de fysieke kant is aan jou!” Ook ik heb hem dit meerdere keren horen zeggen. En heb me zelf ook al meerdere malen voorgenomen om aan die fysieke kant, de manier waarop we ons leven leven, te gaan werken. Als je dan euforisch van de klanktafel stapt, dan voelt het ook zo: ik ben er weer! Nu ga ik het allemaal anders doen.

 

Goeie voornemens, wie kent ze niet. Maar na verloop van tijd verdwijnt het euforische gevoel, de kracht, de balans. Oude patronen en overtuigingen komen langzaam weer meer naar de oppervlakte. En voor je het weet lijkt het alsof de klankbehandeling is “uitgewerkt”. En dus willen we een vervolgbehandeling, om dat fijne gevoel van heel-zijn weer terug te krijgen. Een vicieuze cirkel dus zo.

 

Want willen we ons zo blijven voelen als na de behandeling – krachtig, helder, in balans, stevig – dan zullen we toch zelf ook echt iets moeten veranderen. De manier waarop we in het leven staan, hoe we naar onszelf kijken en dan vooral het verhaal dat we over onszelf vertellen.

 

Vanaf het moment dat we geboren worden ontvouwt zich langzaam het verhaal over ‘ik’. Je leert door de reacties van je ouders, opvoeders en leraren welk gedrag wel of niet wenselijk is, en waar je wel en niet goed in bent. Allemaal onderdelen van je verhaal, die later grote invloed gaan hebben op de keuzes die je maakt. Welke studie kies je? Welke baan past bij jou? Welk leven is voor jou geschikt?

 

Vertel je jezelf dat je niet slim bent of niet kan leren? Ben je slecht met cijfers? Ben je extravert of introvert? Of misschien hooggevoelig of ADHD? Ben je een doener, een kijker, een toetser? Heb je een liefdevolle opvoeding gehad, of juist helemaal niet en ben je daarom zo als je denkt dat je bent? Dit zijn allemaal voorbeelden van factoren die die invloed hebben op het verhaal dat we over onszelf vertellen. Het zijn overtuigingen over wie we zijn en wat we kunnen en vooral niet kunnen. Overtuigingen die ons klein houden. Overtuigingen die zo ingesleten zijn en zo vertrouwd aanvoelen, dan we ze steeds weer geloven. Maar wat is nu de waarheid? Wie ben jij nu werkelijk?

 

Tijd voor een kritische blik! Zelfonderzoek. Door je overtuigingen, je verhaal in kaart te brengen kun je echt werken aan die fysieke kant waar Peter altijd zo op hamert. Kun je andere keuzes maken. Door vast te houden aan een oud verhaal breng je in mum van tijd het effect van de sound healing weer om zeep. Al die celletjes in je lichaam die net dachten dat ze wél OK waren, worden ineens weer afgestraft. Want voornemens om het anders te gaan doen zijn mooi, maar zo lang de overtuiging ‘ik doe het nooit goed’ nog stevig in je verhaal zit, dan gaat die verandering er niet of slechts tijdelijk komen.

 

We zijn sterk geneigd om steeds weer die oude, versleten, maar vertrouwde jas aan te trekken. Die ons niet staat, ons niet meer beschermt, en eigenlijk ook gewoon niet meer past. Het is echt tijd voor een nieuwe jas, eentje die glimt van nieuwheid en nog wat ruim zit misschien. Maar die ook nog wat onwennig aanvoelt. Want ben je die nieuwe jas wel waard?

 

Precies de reden waarom alleen een klankbehandeling niet voldoende is. Naast de energetische kant moeten we ook aan de fysieke kant werken – aan ons bewustzijn. Alleen hierdoor kun je gaan inzien hoe je oude jas er eigenlijk uitziet, en wat hij doet voor je. En wat niet. Past hij je nog wel? Zo niet, dan kun je bewust de keuze gaan maken voor je nieuwe jas, iedere dag weer. Ieder moment dat je een negatieve emotie voelt kun je weer checken: welke jas heb ik nu aan? Wil ik dat, of kies ik toch voor mijn nieuwe jas?

 

Daarom geven we bij Ohmpunctuur Academy geen losse klankbehandelingen meer. We vinden het veel belangrijker dat je leert inzien welke overtuigingen en patronen je nog weerhouden om in je kracht te staan. In de persoonlijke trainingen en ook in de modules en workshops wordt er dan ook veel aandacht aan de vragen ‘wie ben ik, wie ben ik nou echt, en hoe kom ik daar?’ besteed. En klank is daarbij de beste ondersteuning die je je maar kunt wensen. Want het mooie van klank is dat het ons weer terugbrengt naar wie in wezen zijn. Naar de waarheid. Naar wie we zijn zonder jas. En tot de tijd komt dat we zonder jas kunnen en durven zijn, kunnen we iedere dag de keuze maken: wie ben ik vandaag?

 

Renske Sackman – februari 2019

X