Docentenopleiding Ohmpunctuur Module 1

 

Het is de missie van Ohmpunctuur om zoveel mogelijk mensen, op privé en professioneel vlak, het belang en de methode van het jezelf energetisch reinigen te leren, om een gezonde basis voor iedereen en de behandelaars in ons werkveld te bewerkstelligen, met nog betere resultaten voor de cliënten. Zodat we met elkaar een échte impact op de wereld hebben en de wereld een stukje positiever kunnen maken.

 

Ons uitgangspunt is: JIJ bent het instrument. Door regelmatige zelfbehandeling met de Ohmpunctuur stemvorken kan iedereen zichzelf helpen het eigen trillingspatroon (klankkleur) te onderhouden. Je eigen unieke klankkleur (frequentie) helpt je in je kracht te staan, bewust te zijn en het allerbelangrijkste, het schermt je af tegen trillingen en resonanties van buitenaf die niet bij jouw frequentie passen of horen. Dan kan je zijn wie je werkelijk bent en je passie leven.

 

Wil jij hier ook een bijdrage aan leveren? Dat kan!

 

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om de unieke methode van Ohmpunctuur te leren, zodat zij zich zelf kunnen helpen, hebben we een nieuwe opleiding ontwikkeld: de opleiding tot Ohmpunctuur Docent Module 1.

 

De opleiding tot Docent Ohmpunctuur Module 1 is een uitgebreide en bijzondere training waarin je leert hoe je zelf Module 1 kunt doorgeven aan je eigen cliënten. Een training waarin de technieken van de module nog eens voorbij komen, maar waar je nu anders naar leert kijken. Naast het leren van de Ohmpunctuur methode is de opleiding tot Docent ook een verrijking voor jezelf. Net zoals de Module 1 meer voor je cliënten inhoudt dan alleen het doorgeven van technieken, zijn bewustwording en in je kracht komen een wezenlijk onderdeel van de Module voor je cliënten én van dit traject voor jou.

 

Voor wie?
Jij bent een holistisch behandelaar of coach in de breedste zin van het woord. Je hebt een eigen praktijk waarin je mensen professioneel begeleidt en ondersteunt bij hun klachten, persoonlijke ontwikkeling en/of groei in bewustzijn. Je bent zelf een poosje geleden gestart met Ohmpunctuur en voelt: dit is belangrijk. Je deelt de missie en passie van Ohmpunctuur en wil de methode om jezelf energetisch te reinigen graag doorgeven aan je eigen cliënten. Je geeft al workshops of hebt de ambitie om deze te gaan geven. Herken je jezelf hierin? Dan is dit de opleiding voor jou!

 

Opleiding

De opleiding tot Ohmpunctuur Docent Module 1 bestaat uit 4 weekenden:

 

 • Weekend 1: Introductie docent
  Tijdens dit weekend gaan we de Ohmpunctuur methode opnieuw aan je introduceren, maar nu gezien vanuit het oogpunt van een docent. Want wat houdt het eigenlijk in om andere mensen te leren over de Ohmpunctuur methode? Wat komt daar allemaal bij kijken? Samen gaan we onderzoeken wat het is om docent te zijn. Je gaat in kaart brengen waar jouw krachten zitten en wat nog aandacht vraagt.
 • Weekend 2: Verdieping docent
  Tijdens het tweede weekend gaan we aan de slag met de praktijk: hoe leer je nu iemand om op juiste en veilige manier met de stemvorken aan de slag te gaan? Wat komt hier allemaal bij kijken? Hoe kun je de chakrapsychologie inzetten om je deelnemers te helpen? Hoe en ga je om met emoties en gevoelens die in de groep ontstaan?
 • Weekend 3: Docent Module 1
  Tijdens het derde weekend gaan we met elkaar de hele Module 1 oefenen. Alle onderdelen van de module komen aan bod. Je gaat ook oefenen met het geven van een presentatie om helemaal comfortabel voor een groep te staan in je rol als Ohmpunctuur Docent Module 1.
 • Weekend 4: Oefenweekend
  In weekend vier wordt het echt: je gaat, samen met de andere docenten in opleiding, een Module 1 geven aan oefendeelnemers. Alles wat je de afgelopen tijd hebt geleerd, ga je nu in de praktijk brengen. Je bent echter nog niet alleen, we doen dit samen.

 

Portfolio
Om tijdens de opleiding je eigen ontwikkeling goed in kaart te brengen, lever je aan het einde van de opleiding een portfolio in. Tijdens de opleiding maak je verschillende (reflectie)opdrachten die allemaal bijdragen aan je groei als docent.

 

Certificering & Licentie

Als je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond, dan ontvang je een certificaat van deelname aan de opleiding. Met dit certificaat kun je de Licentie Ohmpunctuur Docent Module 1 afnemen.

 

Deze licentie geeft je het recht om zelf Ohmpunctuur Module 1 te organiseren vanuit je eigen praktijk, zo vaak je maar wil. De licentie is 1 jaar geldig en je betaalt hiervoor jaarlijks een bedrag van €990 (bij betaling in 1x) òf € 89 per maand (bij betaling in termijnen voor 12 maanden). De inkomsten vanuit jouw modules zijn uiteraard allemaal voor jezelf.

 

Omdat wij het belangrijk vinden dat de kwaliteit van Ohmpunctuur gewaarborgd blijft en het lijntje kort blijft met onze docenten, zit bij de licentie het volgende inbegrepen:

 

 • De exclusieve titel Ohmpunctuur Docent Module 1.
 • Twee Docentendagen, georganiseerd door Ohmpunctuur. Tijdens deze dagen krijg je intervisie en delen we nieuwe resonantie-inzichten met je. Hierdoor weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en kun je ervaringen delen met mede-docenten.
 • Toegang tot het lesmateriaal van Ohmpunctuur Module 1 (cursusboek, certificaten, etc), gepersonaliseerd met het logo en naam van jouw praktijk.
 • Vermelding als Ohmpunctuur Docent Module 1 op de Ohmpunctuur website.
 • Een Ohmpunctuur deurschild met jaartal, zodat je kunt laten zien dat je gecertificeerd bent en up-to-date van de laatste technieken.

 

Na een jaar neem je een nieuwe licentie af tot Ohmpunctuur Docent Module 1, zodat je je titel behoudt en de Module 1 kunt bijven geven vanuit je praktijk. Wat goed is om te weten, is dat je na het geven van één Module 1 met 4 deelnemers de investering voor de licentie er voor dat jaar al uit hebt!

 

Praktische informatie opleiding

 

Voorwaarden
Je kunt deelnemen aan de Docentenopleiding Ohmpunctuur Module 1 als je:

 

 • Minimaal Ohmpunctuur Module 3 succesvol hebt afgerond.
 • Ingeschreven staat bij de KvK met je eigen bedrijf (of dit tijdens de opleiding gaat doen).
 • Het is een pré als je al ervaring hebt met het begeleiden van groepen.

 

Data bijeenkomsten:

 

 • Weekend 1: 6 & 7 april 2024
 • Weekend 2: 25 & 26 mei 2024
 • Weekend 3: 15 & 16 juni 2024
 • Weekend 4: 6 & 7 juli 2024

 

Overige informatie

 

 • Tijd: 10:30 – 16:30 uur
 • Locatie: Ohmpunctuur Academy – Schadewijk 3, 5521 NN in Eersel (bij Eindhoven)
 • Docenten: Peter Gouw en Renske Sackman
 • Kosten opleiding: € 1995 (incl. cursusmateriaal)
 • Kosten Licentie Ohmpunctuur Docent Module 1:
€ 990 per jaar of € 89 per maand (voor 12 maanden)

 

Interesse? Leuk! Stuur dan een bericht naar info@ohmpunctuur.nl.