Peter J. Gouw

 

Peter J. Gouw is de oprichter van Ohmpunctuur Academy. Hij heeft zijn jarenlange ervaring op het gebied van muziek, resonantie, geometrie en het ondersteunen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en welzijn samengebracht in een unieke methode: de Ohmpunctuur Sound Healing.

 

Ohmpunctuur heeft Peter zelf ook veel gebracht:

 

Uit eigen ervaring ben ik er achter gekomen dat klanken, tonen, resonantie en muziek me helpen om mezelf te helen. Het zijn mijn eigen ontdekkingen tijdens mijn jeugd toen ik begon met musiceren. Het ritme, de klanken (trillingen) tijdens het drummen en musiceren gaven me innerlijke rust, gronding en kracht. Maar dat begreep ik pas op latere leeftijd. Vanaf mijn twaalfde had ik al een voorliefde voor muziek. Mijn vader was musicus en veel van mijn familieleden maakten muzkiek. Muziek is mij dus met de paplepel ingegoten en heeft me veel gebracht. Jaren speelde ik als percussionist en trompettist en was ik docent slagwerk. Maar ik wilde verdieping in de combinatie van muziek en healing. Daarom volgde ik onder andere de opleidingen voor Reiki Master, activiteitenbegeleider, Aura Chakra reading en healing, hypnotherapie, anatomie en ziekteleer, voetreflex massage, gesprekstherapie en sound healing. Bij de sound healing en klankconcerten gebruik ik een grote verscheidenheid aan instrumenten, zoals Tibetaanse en kristallen klankschalen, fluiten, gongs, trommen, harmonium, etnische muziekinstrumenten, en de helende werking van de stem door middel van mantra’s en kirtans.

 

Vanaf 2008 is Peter zich gaan verdiepen in het werken met stemvorken. Het op deze wijze gebruiken van klank heet nu Ohmpunctuur. De ervaringen en kennis die Peter de afgelopen 20 jaar als sound healer in binnen en buitenland heeft opgedaan, heeft hij uitgebreid door het werken met Ohm stemvorken, Tibetaanse en kristallen klankschalen, kristallen piramides en andere instrumenten te integreren in sound healing en verder te ontwikkelen tot Ohmpunctuur. 

 

Peter is tevens de oprichter van Dharma of Sound, opleidingsinstituut voor Tibetan Sound Healing. Hij kwam al op jonge leeftijd in aanraking met Tibetaanse klankschalen en was gelijk geïntrigeerd door de klanken van dit bijzondere healing instrument. Vanaf die tijd heeft hij de klankschaal bestudeerd en geïntegreerd in zijn werk als sound healer. Tijdens een workshop over klankschalen bij het Maitreya instituut, toen nog in Emst, ontmoette Peter lama Michael Lobsang Yeshe. Dit was voor hem de eerste kennismaking met het boeddhisme. Peter maakte regelmatig wandelingen met Lama Michael Lobsang Yeshe en door de vele gesprekken die zij voerden werd zijn interesse in het boeddhisme gewekt. In 2013 werd Peter gevraagd om een workshop over klankschalen en sound healing te geven in het Albagnano Healing Meditation Center van Lama Gangchen Rinpoche in Italië. Hier maakte hij voor het eerst kennis met deze bijzondere Lama Healer en werd zijn leerling. Vanaf dat moment heeft Peter verschillende groepen meegenomen naar het centrum in Italië om te leren werken in de Tibetaanse sound healing.

 

Meer informatie over de opleidingen, modules, workshops en persoonlijke training vind je bij ‘Aanbod’.