Retraite Italië – Albagnano Healing Meditation Centre

 

Tien jaar geleden werd Peter via Jan de Ruiter gevraagd om een workshop over klankschalen en sound healing te geven in het Albagnano Healing Meditation Center van Lama Gangchen Rinpoche in Italië. Hier maakte hij voor het eerst kennis met deze bijzondere Lama Healer en werd zijn leerling. In de jaren die volgden reisden we regelmatig naar het centrum in Italië om ons onder te dompelen in de bijzondere energie van het centrum. De plek waar Lama Gangchen, als spiritueel gids en meester, zijn hele leven met liefde wijdde aan het welzijn van de Dharma en ieder levend wezen.

 

Zo is op deze plek het allereerste begin ontstaan van de opleiding Dharma of Sound. Jaarlijks en soms twee keer per jaar, gaven we onze 6-daagse retraite. Gedurende deze dagen leerden de deelnemers de traditionele Tibetaanse manier van werken met de klankschalen, zoals er in de oude tijden door de Boeddhisten mee gewerkt werd.

 

Inmiddels is er veel gebeurd in het Albagnano Healing Meditation Center. Er is hard gebouwd aan de ontwikkeling van het centrum. Maar ook is Lama Gangchen op 18 april 2020 overgegaan naar het parinirvana en is niet langer bij ons op aarde. En de spirituele en materiële erfenis van Lama Gangchen, wordt inmiddels voortgezet Lama Michel Tulku Rinpoche en Lama Caroline.

 

Nu na 5 jaar dat Ohmpunctuur er was, is het tijd voor een nieuwe Retraite in het centrum. Deze keer een retraite voor jouzelf, jij bent tenslotte het instrument!

 

Tijdens deze retraite verblijf je in het Albagnano Healing Meditation Center, waar we ook gebruik mogen maken van de Gompa (gebedsruimte). Hier zullen we in deze dagen het chakra-wiel gaan lopen met de 32 Boeddha’s, waarbij op bijzondere wijze jouw schaal en alle chakra’s geïnitieerd worden. Ook zal je al je vragen kunnen stellen die je altijd al hebt willen stellen over het Boeddhisme aan een monnik verbonden aan het klooster, en je ervaart de resonantie van de puja’s.

 

Neem je mooiste schaal mee en wijdt deze in met de bijzondere en helende energie van deze krachtplek. Voordat je hem weer voor anderen gaat gebruiken, gebruik je ‘m deze dagen eerst voor jezelf. Een bijzondere week waarin je tevens bewust zal worden van je eigen transformatieprocessen.

 

Op dit moment van schrijven, op 15 november 2023, is er nog geen programma voor de retraite bekend of definitieve datum voor 2024 gepland. Houd de agenda in de gaten, om er straks als eerste bij te zijn!

Lama Gangchen Rinpoche over het belang van positieve klanken in deze negatieve wereld.