Wat is Ohmpunctuur

De Ohmpunctuur Methode

Ohmpunctuur is een evolutie op het gebied van sound healing. Deze bijzondere methode maakt gebruik van het helende vermogen van zuivere resonanties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de aloude Tibetaanse klankschaal healing en de Chinese acupunctuurkennis. De acupunctuurnaalden zijn vervangen door speciale stemvorken met diverse frequenties die worden gecombineerd met Tibetaanse en kristallen klankschalen, kristallen piramides en planetaire en Aziatische gongs. De harmonische trillingen zorgen ervoor dat de levensenergieën makkelijker doorstromen en brengen lichaam, ziel en geest in balans. Het natuurlijk helend vermogen van de mens wordt geactiveerd.

Ontspannend effect op lichaam en geest

Het objectief van de Ohmpunctuur methode is het ontspannen van het gehele lichaam en de geest en het versterken van het immuunsysteem. In deze tijd is het voor veel mensen heel moeilijk om nog diepe, langdurige ontspanning te vinden. Hierdoor ontstaat er veel stress in het lichaam dat niet kan worden ontladen. Dit veroorzaakt een overbelasting waardoor vele lichamelijke en psychische klachten ontstaan.

 

Ohmpunctuur heeft als doel diepe ontspanning te creëren en gelijktijdig een langdurig welzijn tot stand te brengen. Dit gebeurt door de meridianen en energiepunten te stimuleren met speciale stemvorken. Zo kan het lichaam beter ontladen en de toxines en gifstoffen uit het lichaam kunnen worden afgevoerd. Met deze zachte resonantie techniek, natuurlijk en pijnloos, worden spanningen en energetische blokkades bevrijd. Dit zorgt voor een algemene kalmering en verbetering van de slaap, verhoogd concentratievermogen en een verbeterd dagelijks herstel van lichaam en geest. 

Trilling en klank

Trilling en klank vormen de matrix die alles in het universum met elkaar verbindt. In dit harmonische ‘levensweb’ zijn we ofwel in balans – wat betekent dat we onze hoogste missie op deze aarde verwezenlijken – ofwel uit balans – wat betekent dat we ons persoonlijke potentieel blokkeren. Met resonantie van verschillende frequenties brengen we onze trilling weer in evenwicht. Dit herstelde evenwicht heeft dan weer een positieve invloed op ons gewone, dagelijkse leven. 

 

Klank (in de vorm van geometrie, muziek of resonantie) kan vastzittende energie losmaken en transformeren. Het beoefenen van muziek helpt ons om ons bewust te worden van onze innerlijke kosmische klank of zieltoon. Door de geschiedenis heen hebben we de kracht van muziek leren kennen – hoezeer het mensen kan opbeuren en wakker schudden of kalmeren en troosten. Ohmpunctuur is een unieke manier om je eigen geest en lichaam te herstellen en jezelf te helpen.

Ohm (kristallen) stemvorken

Het centrum van ons systeem voor klank is muziek in combinatie met (kristallen) stemvorken. De Ohm stemvorken zijn akoestische instrumenten die gestemd zijn in de Ohm (Om of Aoum) toonhoogte en bijbehorende boventonen. Deze toon ligt ergens in het rijke gebied tussen de C en de Cis. Het luisteren naar muziek die gecomponeerd is met als basistoon deze toonhoogte, en ook het gebruik van de Ohm stemvorken, blijkt gunstig te werken bij vermindering van stress en het beter omgaan met pijn. Groot en klein, iedereen voelt zich aangetrokken tot die combinatie van muziek en stemvorken. Iedereen vindt het fijn om te werken met, en te luisteren naar de vibraties van de Ohmklank, ook om deze letterlijk te ervaren.

 

De Ohm wordt berekend vanuit de elliptische omloopbaan van de aarde rond de zon door de vier seizoenen. Als we luisteren naar de Ohmvibratie met de stemvorken, of als we ermee werken, dan stemmen we ons af op die kringloop en ritmes van de aarde. En dat heeft een helende invloed op ons. Alleen al het luisteren naar twee Mid Ohm stemvorken werkt heel ontspannend en dit geeft een gevoel van evenwicht. Het gebruik de Mid Ohm stemvork op gespannen spieren, weefsels en beenderen heeft het vermogen om pijn te verminderen en energie weer te laten stromen.

 

De muziek en klankgolven van de geactiveerde Ohm stemvorken werken als een soort kinetische stroom om vastzittende energie los te maken, pijn te verlichten en homeostase te bevorderen. Daarbij creëren de Ohm stemvorken een aantrekkelijk muzikaal geluid en resonantie.

 

In de Ohmpunctuur ervaren we kosmische trilling tot in onze diepste vezels. Door de klank van kristallen klankschalen, stemvorken en andere instrumenten maar ook door onze eigen stem en beweging. We maken een muzikale ontdekkingstocht door ons lichaam, onze geest en onze ziel. Je wordt begeleid op deze tocht via nada yoga (yoga van de klank) naar jouw juiste unieke resonantie.

 

Op deze manier kom je weer in balans en heb je minder last van de dagelijkse elektrosmog, straling (denk aan de komst van 5G), spanningen en stress. Nog belangrijker is dat je eigen weerstand wordt verhoogd waardoor je sterker wordt en beter in je energie komt te zitten.