Albagnano Healing Meditation Centre

 

 

 

Ruim 10 jaar geleden werd Peter door Jan de Ruiter gevraagd om een workshop over klankschalen en soundhealing te geven in het Albagnano Healing Meditation Centre van Lama Gangchen Tulku Rinpoche in Italië. Hier maakte hij voor het eerst kennis met deze bijzondere Lama Healer en werd zijn leerling. In de jaren die volgden reisden we regelmatig naar het centrum in Italië om ons onder te dompelen in de bijzondere energie van het centrum. De plek waar Lama Gangchen, als spiritueel gids en meester, zijn hele leven met liefde wijdde aan het welzijn van de Dharma en ieder levend wezen.

 

 “Inner peace is the most solid foundation for world peace”
– Lama Gangchen Tulku Rinpoche

 

Lama Gangchen bracht de essentie van de traditionele boeddhistische leringen op een laagdrempelige manier over, en paste ze aan aan de behoeften van de moderne samenleving die, anders dan de oude Aziatische samenlevingen, aanzienlijk minder tijd besteden aan spirituele oefening. Meer dan veertig jaar ontwikkelde en onderwees Lama Gangchen volgens de NgalSo Ganden Nyengyu-traditie.

 

Inmiddels is er veel gebeurd in het Albagnano Healing Meditation Centre. Er is hard gebouwd aan de ontwikkeling van het Centre. Maar ook is Lama Gangchen op 18 april 2020 overgegaan naar het parinirvana en is niet langer bij ons op aarde. De spirituele en materiële erfenis van Lama Gangchen wordt inmiddels voortgezet door Lama Michel Tulku Rinpoche en Lama Caroline. Zo helpt Lama Gangchen met zijn nalatenschap nog steeds mensen om hun problemen en lijden om te zetten naar geluk, mentale stabiliteit en persoonlijke innerlijke vrede.

 

Ook is op deze plek het allereerste begin ontstaan van de opleiding Dharma of Sound. Jaarlijks en soms twee keer per jaar, gaven we onze 6-daagse retraite in het Centre. Gedurende deze dagen leerden de deelnemers de traditionele Tibetaanse manier van werken met de klankschalen, zoals er in de oude tijden door de Boeddhisten mee gewerkt werd. Inmiddels is deze manier van werken helemaal geïntegreerd in de Ohmpunctuur methode. 

 

In het hart van het Albagnano Healing Meditation Centre vind je de gebedsruimte ‘de Gompa’. Een krachtplek met een bijzondere en helende energie, waar je het chakra-wiel langs meer dan 32 Boeddha’s loopt, de resonantie van de puja’s ervaart en je bewust wordt van je eigen transformatieprocessen.

 

Lama Gangchen en het Albagnano Healing Meditation Centre (AHMC) hebben een hele warme plek in ons hart. Wie weet geven we op een dag weer een retraite in resonantie op deze prachtige plek, maar op dit moment staat er niks gepland. Houd de agenda in de gaten om er als eerste bij te zijn!

Lama Gangchen Rinpoche over het belang van positieve klanken in deze negatieve wereld.