Workshop Ohmpunctuur & Gong

 

De Gong Workshop is een bijzondere 2-daagse workshop waarin je leert met de gong te werken volgens de unieke Ohmpunctuur methode.

 

Bij Ohmpunctuur werken we met de Aziatische gong. Deze heeft namelijk alle tonen van het heelal in zich als resonantie, en met deze gong kan je dan ook een klankdiagnose maken. Door trilling kan je horen en voelen wat de gong in resonantie voor jou en de ander kan doen. Om het gong spelen onder de knie te krijgen en ermee te leren werken, starten we met de Aziatische basis gong. Deze gong zal altijd de basis blijven vormen tijdens je werk als sound healer. In deze workshop leg je de basis hoe je met de gong werkt voor jezelf en de ander, volgens de unieke Ohmpunctuur methode.

 

Je leert werken met de geometrie en chakra-psychologie van de gong, het reinigen van de aura, energetisch werken met de gong, het herkennen van geluidsgolven en klankkleur, werken met de sterrenbeelden en verbindingen te leggen in frequentie en klank.
Ook leer je een klankdiagnose te stellen op de chakra’s en hoe je met de gong werkt op datgene wat je hoort en voelt. Door het maken van een goede klankdiagnose en hoe je met de klanken en resonanties van de gong hierop inspeelt, kun je op een dieper level werken.

 

Je werkt tijdens deze workshop op jouw eigen bijzondere Aziatische basis gong, die alle tonen van het heelal in zich heeft als resonantie. Door trilling kan je horen en voelen wat de gong in resonantie voor jou en de ander kan doen. Deze gong workshop is een leerzame en unieke workshop, waarin je een hele mooie basis legt om met de gong te werken en in je sound healing toe te passen.

 

 

 


 

Aanschaf Gong 

 

De gong kan in samenwerking met de sound healer een prachtig energetisch instrument zijn. Omdat we bij Ohmpunctuur de gong gebruiken om om mensen te helpen en klankdiagnoses te maken, moet de gong voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Hierdoor is een kwalitatief goede gong niet makkelijk te vinden, en deze dient dan ook zeer zorgvuldig te worden uitgezocht. 

 

Helaas zijn gongs in deze tijd ook handelswaar geworden, waardoor we het maar al te vaak tegenkomen dat er gongs verkocht worden waarvan de klankkleur van de gong niet de resonantie geeft die je verwacht en nodig hebt om er energetisch mee te kunnen werken. 

 

Bij Ohmpunctuur werken we dan ook met de Aziatische basis gong. Een gong die met de hand gemaakt wordt en welke alle tonen van het heelal in zich heeft als resonantie. De klanken van onze gongs verbinden de drie bewustzijnsgebieden door drie basisklanken: een basisklank, een middenklank en een hoge klank. Met deze gongs kunnen wij het beste werken volgens het klankspectrum van de Ohmpunctuur methode, omdat je door de trilling kunt horen en voelen wat de gong in resonantie voor jou persoonlijk en in sound healing kan betekenen.

 

Gongs zoals bijvoorbeeld van Paiste, worden gestemd op één speciale toon, zoals bijvoorbeeld op die van een specifieke planeet, en kunnen daarom fabrieksmatig worden gemaakt. Dit zijn hele mooie gongs ter aanvulling van de Aziatische basis gong, maar doordat ze getuned worden op één toon, zijn ze niet geschikt om te dienen als basis gong in je sound healing, omdat je dan dus niet alle bewustzijnsgebieden van het lichaam mee kunt pakken. 

 

Je kunt via Ohmpunctuur jouw Aziatische basis gong bestellen. Peter zoekt speciaal een zuivere gong met de juiste resonantie voor jou uit. Dit doet hij met zijn jarenlange ervaring graag voor de cursisten van Ohmpunctuur. Hierdoor weet je zeker dat de materialen waar je mee gaat werken kwalitatief hoogwaardig zijn. En dat vinden wij belangrijk.

 

Heb je al een eigen Gong?

 

Heb je al een eigen Gong die je zou willen gebruiken voor de Gong Workshop, vermeld dit dan bij je aanmelding voor de Gong Workshop. Dan neemt Peter even contact met je op, om te kijken of de Gong voldoet aan de eisen om er volgens de Ohmpunctuur manier mee te leren spelen en werken. Dit zodat je verzekerd bent van goed materiaal.

 

Meer lezen over de boodschap van de gong? Klik hier.

 


 

Praktische informatie

 

Datum: Kijk in de agenda wanneer de volgende Gong Workshop staat gepland.

 

Tijd: 2 lesdagen van 10:30 – 16:30 uur

 

Locatie: Het Damianenklooster, Schijndelseweg 46 in Sint Oedenrode (op locatie van CaFa56)

 

Investering: €1595

Inclusief:

  • Aziatische basis gong (80cm)
  • Gong kloppers (2 stuks)
  • Draagtas voor de gong
  • Cursusboek

Optioneel:

  • Gong standaard € 350.

 

Voor wie: Deze workshop is voor iedereen die volgens de Ohmpunctuur methode wil leren werken met de gong.