Reviews

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Ohmpunctuur
Average rating:  
 69 reviews
 by Anoniem
Opleiding soundhealer

Afgelopen weekend ben ik dan eindelijk gestart met de opleiding tot soundhealer. Het was een bijzonder, mooi, helend en interessant weekend. Al langere tijd voel ik dat ik op een andere, meer holistische manier wil werken dan wat ik nu doe als psycholoog. Genezing kan via veel meer kanalen en kennis dan wat nu vanuit de westerse gezondheidszorg wordt toegepast.

Deze opleiding is voor mij de eerste stap richting een pad dat mij al langer roept en onderdeel van een transformatieproces. Afgelopen jaren waren intens maar leerzaam. Ik heb moeten leren loslaten, mijn ego aan de kant zetten. Leren dat het leven vergankelijk en kostbaar is. Leren naar mijn intuïtie te luisteren. Leren accepteren. Leren dat ik altijd rust kan vinden in mijn eigen kern. Ik ben dankbaar voor alles wat ik afgelopen jaren heb meegemaakt. Ook de moeilijkere momenten, want ik zie nu dat dit allemaal nodig was om te groeien en mij klaar te stomen voor wat er nog komen gaat. Mijn visie en missie is helder, nu nog de weg volgen er naartoe.

Op naar mooi een nieuw begin en meer lessen! 🙏 ❤️

 by Anoniem

De afgelopen dagen was verdiepen, letterlijk verdiepen, want deze keer mocht ik aan de slag met chakra stemvorken en 2 nieuwe klankschalen (basisbewustzijn en hoger bewustzijn) bovenop m’n bestaande auracleaners en hartschaal (je hart is de schakel tussen hoger en lager bewustzijn).

Onze chakras zijn 49-lagig, dus daar valt wel wat te verdiepen….afhankelijk van hoe open of gesloten of vervuild je chakra's zijn gaat dat soms vlot, soms stroef of soms helemaal niet. Dan heb je dus het krachtiger spul nodig om dieper te kunnen gaan. Niet bruusk, wel gestaag opbouwend en telkens in volle samenwerking met de persoon met wie je helend mag werken, en met een diepe goede ademhaling als belangrijke constante. Je kan ook combineren (kruin met basis, keel met sacraal, derde oog met zonnevlecht,…) en verstandig spelen met de stemvorken en schalen. Iedereen is anders, iedereen heeft een andere bagage, iedereen heeft nood aan een andere invulling van frequenties.

Je chakra's kan je een beetje zien als tweezijdige trechters, waar op spiraalvormige wijze (vortex) de energie in wordt opgenomen of losgelaten. Je diepe ademhaling versterkt deze werking tijdens de behandeling.

M’n nieuwe chakra stemvorken zien er best schattig uit, precies gekleurde lolly’s, maar dan wel echt gezonde lolly’s. Met deze helende beauties kan je dus wat meer ‘frequentie kracht’ bijzetten, des te meer omdat iedere chakra stemvork de specifieke frequentie van het chakra in kwestie genereert en dus optimaal op dat specifieke chakra diep doorheen alle lagen kan inwerken. En als dat niet lukt dan zijn er ook nog planetaire stemvorken, maar daar ben ik nu nog even niet aan toe.

In combinatie met de klankschalen kan je dus zwakkere chakra's voeden of overactieve chakra's temperen. Het juist aandraaien van de klankschaal doet letterlijk chakra's openstellen en de juiste hoeveelheid aan geladen ‘voeding’ opnemen waar nodig.

Zit je teveel in je hoofd? Laat je te weinig toe in je hart? Dan heb je wat meer nood aan basisfrequenties, we zijn tenslotte mensen op aarde, dus aarden is noodzakelijk in deze heftigere tijden van ‘energy shifts’. We hebben nood aan harmonie tussen alle chakra's, dan pas kan alles evenwichtig stromen, en kan je goed aarden.

Oefenen, oefenen, oefenen, is de boodschap, en luisteren, luisteren, luisteren, klanken interpreteren…
met deze mooie oneliner ga ik, voldaan en met nieuwe inzichten, ook over mezelf, m’n bed in: “Het leven is mooi maar de slingers moet je zelf ophangen”.

 by Lore
Module 1

Mijn eerste weekend Ohmpunctuur zit erop. Stap 1 is gezet, ik kan mezelf energetisch reinigen, aflezen en opvullen met aura cleaners en stemvorken. Nog een beetje geduld en ik zet stap 2, dan mag ik op anderen leren werken, om mettertijd ook echt therapeutisch te behandelen ermee. Maar hoe kan ik afgelopen weekend het meest compleet, en toch bondig samenvatten?
Ik geef graag de belangrijkste accenten voor mezelf mee, hoewel het zoveel meer betekent dan wat ik hier belicht. Voor de ene voelt het vast wat zweverig en ontastbaar, voor de andere is het misschien helder als iets. Maakt ook helemaal niet uit, je komt er vroeg of laat hopelijks zelf ook mee vooruit.

Voortaan sta ik er bewuster bij stil:

- dat ik met auracleaners en stemvorken een hele mooie nieuwe tool in handen heb om energetisch te herbalanceren, m’n aura schoon te maken, chakra’s schoon te maken en op te vullen waar nodig
- dat we met ons aura zoveel meer impact en invloed (zowel positief als negatief) hebben op onze omgeving dan we beseffen, laat staan zien. We lopen constant in mekaars energieveld (door dicht op mekaar te zitten, mekaar een hand te geven, te knuffelen,…), maar we laten zelf ook vervuiling toe (emoties, voeding, elektrosmog, negatief woordgebruik, wrok,…)
- dat je energie constructief maar evengoed destructief kan aanwenden, weet wat je doet, gebruik het ten goede, draag positief bij, altijd met goede intentie
- dat het belangrijk is goed te beseffen wie je rondom je hebt. Stel je gerust de vraag of die mensen energetisch geven of nemen, sterken ze je aan of zuigen ze leeg? Wees eerlijk met jezelf, begin jezelf niet te zalven omdat het besef mogelijks te confronterend zou kunnen zijn
- wie je voortaan in je energieveld toelaat, of zelfs, met wie je intiem bent. Je neemt/draagt energie over, en blijft deze meedragen, ook van vorige partners van je huidige partner, mensen die je helemaal niet kent, maar behoorlijk belastend kunnen doorwerken, tenminste als je niet weet hoe je aura te reinigen
- wat je eet, je neemt het immers tot je, dus hoe hoger de trilling die je voeding draagt, hoe beter voor je innerlijke lijf, en uiteindelijk voor wat je energetisch uitstraalt. Dat je dus ook je voeding in trilling kan verhogen met behulp van stemvorken
- dat je je mag afschermen van lagere frequenties als deze je niet dienen, ga voor je hogere zelf, enkel dan kan je een ander in lagere frequentie ook krachtig dienen, zonder zelf leeg te lopen
- dat jezelf de krachtigste stemvork bent, zelf het krachtigste kristal. Alleen moet je dat beseffen en optimaal willen ontplooien met behulp van aangereikte tools.
- dat mildheid in gedachten en woorden van essentieel belang zijn, want ze zijn pure energie. Wees je bewust van hun kracht, gebruik ze wijs. Ik hoorde dit weekend ook een hele mooie korte uitspraak hierover: “babbelen is knabbelen”, heel vaak is aanhoudend oppervlakkig intentieloos babbelen een energievreter die nergens toe leidt, praat dus met positieve intentie, voedend en met diepgang
- dat ik mezelf energetisch zelf mag knuffelen, mezelf ook een hartknuffel leerde geven met de mid Ohm stemvork, want meer zelfliefde kan nooit geen kwaad
- dat je niet zomaar van start gaat zonder kennis, frequenties zijn krachtig, laat je informeren
- dat je met frequenties en water kan transformeren, dat ons lichaam grotendeels uit water bestaat en dat we onze voeding vaak in water bereiden. Eenmaal je dat beseft, dan weet je ook wat je in je lichaam en in je voeding kan teweegbrengen met de transformerende kracht van water.

Kortom, met de auracleaners en stemvorken leer je de trilling van je lichaam lezen, spoor je je zwaktes op, en in extremis (bijvoorbeeld aanhoudend alcohol en drugsgebruik) gaten in je aura. Je loopt als het ware letterlijk leeg. Eenmaal je weet waar je jezelf kan aansterken, dan helpen de stemvorken om die zwaktes op te vullen waar nodig. Laad jezelf op. En hoe je aan eigen energiebeheer doet, is volledig je eigen keuze. Jij beslist wat je uiteindelijk toelaat en blijft toelaten, wat je energetisch wil blijven dragen en wat je wil uitstralen. Frequenties liegen niet.

Ik geef jullie een energetisch krachtige knuffel, vanuit m’n zelfgeknuffeld hart, en met een hartverwarmende intentie.
Wie echt wil, ontvangt deze gegarandeerd met open hart 💚

Clever Treatments

 by Ingrid Smith
Klankreis voor blinden

Enige tijd geleden heb ik een retraite georganiseerd voor blinden en slechtzienden, de Blindfulness Retreats.
Een retraite met yoga en mindfulness waarbij ook een klankreis gepland stond. Helaas belde de persoon die dit zou verzorgen in de ochtend af vanwege ziekte. Ik moest dus snel op zoek naar invulling voor het programma. Ik belde Peter van Ohmpunctuur en legde de situatie uit. Hij kwam meteen in actie en een half uur later werd ik gebeld door Robby die dit graag wilde doen.
Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Eerst kregen we een klankschaal workshop waar we allemaal een klankschaal op de hand mochten voelen en in een klankschaal mochten staan. Hierbij kregen we informatie over waar de klankschaal vandaan komt, waar hij voor gebruikt wordt, waar hij van gemaakt wordt etc.
Dit was al helemaal super interessant! Daarna mochten we gaan liggen voor de klankreis. We waren allemaal diep ontroerd en ook de geleidehonden waren helemaal relaxt. De manier waarop Robby deze workshop en klankreis heeft verzorgd was met zoveel kunde, liefde en passie, hij heeft er een onvergetelijke avond van gemaakt. Ik dank vanuit mijn hart beide heren voor het in beweging komen en dit op deze manier voor ons te doen.
Warme groet, Ingrid

 by Alice
Klank als medicijn

Een tijd geleden deed ik Ayahuasca ceremonie en deed iemand van de begeleiding een stemvork behandeling bij iemand. Dat vond ik zo indrukwekkend en werd ik geïnspireerd om dat zelf ook te kunnen. Elke keer had ik 'stemvorken' op mijn lijstje staan, maar het kwam er niet van om uit te zoeken waar ik een opleiding daar voor kon doen. Tot voor kort dacht ik; nu is het echt tijd om het uit te zoeken en al snel kwam ik bij Ohmpunctuur uit. Ik las de gehele website en voelde dat dit de plek was waar ik hoor te zijn. Ik belde direct met Peter en schreef me in voor de modules. Ik verheugde me enorm op het 1e module weekend en telde de dagen af! En wat hebben we -samen met Peter en de andere 3 dames- een niet in woorden uit te drukken geweldig weekend gehad! Alsof de rest van de wereld even niet bestond. Ik verheug me enorm op de volgende 3 modules! Nog heel veel te leren natuurlijk, maar het voelt alsof ik de rest van mijn leven met stemvorken in mijn tas en klankschalen onder mijn arm door het leven zal gaan! Peter en Robbie zullen mijn toekomstige leermeesters zijn en ik zal al hun kennis en wijsheden met een gezellige gretigheid tot me gaan nemen. Dank dank dank lieve mooie mensen dat jullie met zo veel liefde al dit moois aan mij (ons) mogen overdragen.

Lieve groet, Alice

 by Zino Roerdink
De sound healing van het leven

Peter zijn sound healing is magisch.
Ongeveer 4 maanden geleden kreeg ik van Peter een behandeling die mijn hele leven op de meest positieve manier heeft veranderd. Sinds dien ben ik het opleidingstraject gestart van Ohmpunctuur die gebaseerd is op de meest fijne grondprincipes van healing met klank. Peter heeft via Ohmpunctuur al duizenden mensen geholpen en die ervaring is in elk aspect duidelijk te merken. Hoe fijn is het dan ook dat mensen deze sound healing nu zélf ook kunnen leren. Een vorm van therapie die door alle lagen van het leven heen resoneert en transformeert tot dé ware balans van het lichaam en de geest en mensen hun ware bewustzijn laat ervaren. Ik raad iedereen die affiniteit heeft met healing de modules aan die Peter via Ohmpunctuur aanbiedt ten hoogste aan. Een levensveranderende training van het hoogste niveau.

Dankjewel Peter.
🙏🏼🤍🙏🏼

 by Angelique
Juiste toon,trilling en frequentie

Mijn her-ontmoeting met Peter was een meer dan Bijzonder en speciale middag, waarin ik een totale
Clearing en healing mocht ontvangen van mijn energetisch systeem en het gehele chakra systeem. Nou ben ik een mens die al vele reizen heeft mogen maken en al heel wat voorwerk heeft gedaan. Deze manier van healen was alleen helemaal nieuw voor mij. De wijze waarop Peter zijn energie en kennis inzet is van een andere orde. Ik werd letterlijk terug gebracht naar waar ik vandaan
Kom en ik werd weer herinnerd naar wie of wat ik ben. Het hele systeem afgestemd op 432Hz en als herboren voelen..woorden zijn in deze overbodig..lastig om dit gevoel in woorden uit te drukken, maar liefde en chi is wat ik voel stromen, door alles rivieren in mijn lichaam❤️

 by Ans van Leeuwen

Gisteren weer een dag bij Peter in Apeldoorn gedaan.
Deze keer voor een geometrische gongdag. Ik heb nog meer mogelijkheden van de gong geleerd.
Zoals Peter zegt: de gong heeft het universum in zich. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Dus de komende tijd veel oefenen, spelen en uitproberen. Ik kan er letterlijk iemands horoscoop op spelen. Dus voor mij als astroloog heel interessant.
Ik kreeg ook nog een persoonlijke klankbehandeling. Het was weer bijzonder. Het is haast niet te beschrijven wat er dan allemaal gebeurd en hoe Peter de klanktafel, de kristallen schalen en nog veel meer instrumenten bespeeld. Zelf ging ik razendsnel door allerlei ervaringen. Vooral de waterharp raakte me heel diep. Daarna waren al mijn chakra’s weer in balans en kon ik weer fris en opgeladen naar huis.
Bedankt weer Peter!

 by Iris

Ik heb nu twee behandelingen gehad van Peter Gouw. Een aantal jaren geleden ben ik ziek geweest, en behandeld met chemo. Deze chemo heeft zoveel in mijn lichaam kapot gemaakt dat ik nog dagelijks last heb van neuropathie in mijn voeten. Via via ben ik bij Peter terecht gekomen, na de behandeling voelen mijn voeten direct anders (lichter, minder pijnlijk aan). Hij heeft mij ook geleerd hoe ik dit thuis door kan zetten. Ik hoop dat dit effect nog verder doorzet, en dat mijn voeten weer pijnvrij worden!
De behandelingen bij Peter zijn erg ontspannend, mijn hele lichaam komt daarbij tot rust.
Groetjes Iris

 by Annette

Vanmiddag heb ik van Peter Gouw een heerlijke klankbehandeling gekregen. Nu voor het eerst ook met een extra klanktafel bij de kruin geïnstalleerd. Volkomen op elkaar afgestemd. Hij is daar dan ook wel een avondje mee bezig om ook alle andere instrumenten precies in de geometrie op elkaar afgestemd te krijgen. Maar jee, dan krijg je ook wel iets extra’s hoor. Via je kruin voel je zo de energie als een tinteling langs je ruggengraat naar beneden heen bewegen. Wauw. Met recht een klank-magiër.

 by Indra Tulling

Donderdag 30 januari 2020 heb ik samen met mijn vriendin een Ohmpunctuur training op maat ervaren. Ik wilde heel graag leren werken met de stemvorken ten gunste van mijn eigen energie en ter ondersteuning in mijn Yin Yoga lessen. Ik wilde ervaren en leren werken met de Schumann Resonantie stemvorken omdat deze aarde frequentie aansluit op mijn Yindra Yoga lessen. Peter kwam op mijn pad en heeft mij geleerd en geïnspireerd.  Nu kan ik met veel enthousiasme weer verder ontdekken hoe ik mensen kan inspireren en leren over klank en trilling ten gunste van je energie en vitale levensstroom. Ik vond het een zeer waardevolle training.

 by Joyce

Dit weekend module 1 gedaan en ik ben zeer onder de indruk van de methode en het effect, maar ook hoe Peter werkt. De cursus is een een ervaring op zich. Ik merk dat ik direct veel meer in mijn kracht sta en dat alles stroomt en dat kan ik nu zelf onderhouden. Wat Waardevol! Ook voor mijn werk merk ik dat ik veel meer in verbinding kan staan met de client zonder dat het me extra energie kost. Heerlijk om zo te werken.
Dankbaar en nog in verwondering.

 by Evi
Ohmpunctuur Module 1 & Sound Healing

Dit weekend heb ik module 1 van de opleiding sound healer gevolgd. Het was een heel eind rijden vanuit Antwerpen, maar de verplaatsing meer dan waard !
Ik was al een tijdje op zoek naar een manier van healen om mee te gaan werken en tijdens dit weekend werd mijn ziel geraakt en vond er een diepe herkenning plaats.Ik ga me zeker nog veel verder verdiepen in deze sound healing om er ook anderen mee te ondersteunen.
De geluidsfrequenties werken snel en krachtig om lichaam, ziel en geest weer in balans te brengen waardoor alles weer heerlijk gaat stromen.
Wanneer deze workshop dan ook nog eens plaatsvindt in een fijne, warme en open sfeer onder begeleiding van Peter, die zijn bakken kennis en ervaring op een authentieke, respectvolle, humoristische en "to the point" wijze deelt, dan wordt het helemaal een topervaring !
Als kers op de taart heb ik ook nog het genoegen gehad om een sound healing op de dubbele klanktafel van Peter te ontvangen. Het is bijna onmogelijk om deze ervaring in woorden te beschrijven... harmonie ... geometrie ... kleuren ... golven ... terug naar mijn oorsprong ... thuiskomen ... stroming ... gewoon ZIJN !

Dank je Peter voor deze bijzondere ervaring en ik kom zeker nog terug.
Dank je Renske voor het warme welkom.

Namaste

 by Pat Kuiper
Dankbaar

3 oktober 2019 Vandaag module 2 van opleiding tot soundhealer. Blij en dankbaar dat Ohmpunctuur in mijn leven is gekomen. Klank is zo natuurlijk bij healen, resonantie, resoneert op en met alles wie wij zijn, zo logisch en toch niet eerder ontdekt. Blij en dankbaar dat ik dit mag leren voor mijzelf en voor de ander, toepasbaar in de mooie ceremonies die ik geef en er is nog zoveel meer te leren. Vanuit het hart dank Peter!

 by Stefan
klankheling

Onlangs een healing ondergaan bij Peter.
Voelde tijdens en na de behandeling op tafel dat er veel aangeraakt en doorgestroomd was/is. Meer aarde(stroming) onder mijn voeten. Ook zijn voor mijn gevoel oude zaken afgevloeid door trilling en resonantie. Ook dank voor je bevestigende woorden nadien. Super! Warme groet, Stefan

 by Charlie Battin

Holy moly! This man and his practice is true wizardry, mastering sound, energy and resonance into one coherent body of practice.

Before the session Peter sat before me and listened energetically to my being, from this place he spoke from the resonance and delivered accurate information of my life and my chakras, actually illuminating parts of my subconscious for me!

As I laid on the bed his intuition guided him directly to points on my meridians which were blocked, 'this hurts right?' he said poking them.
'Yes'
Then from his magick shelf he pulled the Mars tuning forks, sparked it into resonance and poked the handle into the blockage, I felt my whole body resonate and heard harmonics in my head, I breathed deeply and after a brief pause in time, he removed the tuning fork.
'See, its gone now' he said poking harder this time.
And its true, it was gone. For the first time in years i felt true grounding happen through my legs!!! And since then I have been breathing deeper and feeling much more embodied.

As I laid on the 432hz resonator harp bed Peter donged the 14 chakra bowls that laid beneath.
Their sound responded to the resonance of my chakras, if their tone was pure, so was my chakra, and this was totally acurate to my own experience.
If the tone wavered, it was because the chakra was out of wack.

After another pause in time, where Peter would ding the bowls, strum the 432hz harp bed, chant some magick chants and do some kind of reiki, i eventually opened my central column of light, felt each chakra resonate and saw in vivid color each chakra with some kind of sanskrit symbol.

As I stood up from the bed I could feel every crystal cell in my body vibrate, this was the sound of my soul. I felt the resonance of everything, even the pavement resonated.

This is the medicine of the new 5D paradigm, resonance and sound. We are instruments of pure divine harmony!
Through meditation i have been able to generate and access this resonance within me and it has shifted my perspective into the knowing that we live in a timeless dream of multidimensional harmonics!
Everyone has a beautiful song, sing it!

Thank you Peter!

 by Robby

Gister een healing gehad bij Peter op de tafel en het was heerlijk. Ik voelde me tijdens en na de sessie zielsgelukkig en kon niet stoppen met glimlachen. Er gebeurde zo veel in mijn lichaam en de tijd schoot voorbij. Ik voelde me steeds meer in balans komen en gaandeweg ook steeds krachtiger. Woorden kunnen niet uitdrukken wat dit heeft gedaan voor me en hoe dankbaar ik ben.

Dank je Peter!

 by Jeroen

In 2018 heb ik Ohmpunctuur module 1 en 2 gedaan. Ik ben er zo door gegroeid en het heeft mij zo geholpen dat ik ook andere mensen hiermee kan helpen :).
Drie weken geleden een persoonlijke training gedaan met Peter.
Het was een prachtige dag met een hoop heling, wat nog weken door resoneert in mijn systeem en leven.
Alles stroomt en flowt beter.  Peter dankjewel voor deze fantastische dag!

 by Petra

Tijdens de training Ohmpunctuur mocht ik een korte sound healing sessie ervaren. Dit heeft iets wezenlijks in mij aangeraakt, dat eigenlijk niet in woorden is te beschrijven.
Geraakt tot diep in mijn ziel, erkenning voor dat wat ik diep van binnen weet en mogen ervaren waar ik mezelf nog blokkeer.
Het steunt me om trouw te blijven aan mezelf en het pad te blijven lopen dat ik ben ingeslagen.
Peter speelde daarna muziek, welke ik op een heel ander level kon ontvangen. Dank je wel Peter, voor deze bijzonder ervaring. Tot snel!

 by Mariette

Gisteren een bizar mooie sound healing meegemaakt. Zo kan het ook dus! Wouw nooit geweten dat resonantie zoveel kan doen!

Met behulp van klank technieken en resonantie wordt van alles gemeten en weer in balans gebracht. Je kunt dit ook zelf horen. Hoe je lichaam op de resonantie reageert, daar waar er iets uit balans is en daarna hoe het klinkt en voelt als alles weer mooi stroomt en in balans is. Je kunt hiermee je lichaam helen en er kunnen ook poorten worden geopend zodat je verder kunt groeien op je mooie pad.

Na de sessie voelde mijn lichaam totaal anders. Super ontspannen, geaard, krachtig, helder en schoon. Ook mijn stem was helderder. De resonantie werkt nog 48 uur door, dus vannacht in mijn bed was het nog in volle gang. Heerlijk. Veel mooie inzichten komen door.

Voor degene die verder willen in klank en sound healing: This is the place to BE! Dank je wel Peter Gouw voor je enorme toewijding, meesterschap en het doorgeven van deze kennis. ??

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»