Persoonlijke training Behandelprotocollen & Acupunctuurpunten

 

 

In deze één op één training leer je met de Ohmpunctuur methode werken op specifieke resonantiepunten die gebaseerd zijn op de acupunctuurpunten in de Chinese Geneeskunde. Je leert behandelprotocollen voor diverse veel voorkomende klachten.

 

Acupunctuur is een ca. 5000 jaar oude geneeswijze, welke oorspronkelijk uit China komt en een onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Naast acupunctuur werd en wordt in deze traditionele geneeskunde ook gebruik gemaakt van kruiden, massage (Tui-na), voedingstherapie en beweging (Qi Gong). Met deze vijf onderdelen richtten de Chinese geneesheren hun aandacht op de circulatie van energie in de meridianen en meridiaanpunten.

 

Acupunctuur is dus een methode die onderdeel is van een groter geheel, net zoals de acupunctuurpunten ook voor Ohmpunctuur onderdeel zijn van het grotere geheel. Ohmpunctuur is bijzonder effectief voor veel klachten, maar ook met de resonanties op de juiste punten, zal de client in het behandeltraject ook altijd zelfonderzoek moeten doen (uitwerken persoonlijke structuur/rijtjes en hiernaar te handelen), naar binnen keren, luisteren naar het gevoel, en de leefwijze daarop aanpassen, waarin tevens genoeg beweging, gezonde voeding, het drinken van voldoende water en ontspanning thuishoren.

 

In deze training gaan we dieper in op de meridianen en de bijbehorende resonantiepunten. Elk punt heeft een andere effect op het doorstromen van de energie. Buiten het reguleren van de energie, soms wat meer en soms wat minder, hebben ze ook een grote invloed op specifieke processen van het lichaam. Elk punt correspondeert dan ook met een emotionele lading. Het lichaam is de spiegel van de ziel en pijn op een lichaamspunt betekent emotionele pijn. 

 

Je kunt heel veel met de resonantie op de acupunctuurpunten doen voor fysieke klachten. Doordat alles met elkaar verbonden is, zal ook het gevoel achter de klacht moeten worden aangepakt om de klachten niet terug te laten keren. Door de pijnlijke plek te behandelen met de stemvorken en te praten over de emotie en het gevoel dat daar achter zit, wordt het probleem op meerdere niveaus aangekaart en weggewerkt. 

 

De behandelprotocollen zijn combinaties van punten die al eeuwenlang hun effectiviteit bij die klachten hebben bewezen. Deze training is dan ook een mooie aanvulling op de kennis die je in Module 1 en 2 hebt opgedaan. 

 

Heb je interesse om deze training als verdiepende training te volgen, zie ook de pagina Persoonlijke training voor meer informatie. Aanmelden of vragen? Stuur ons een berichtje via info@ohmpunctuur.nl. We horen graag van je!