Opleiding Dharma of Sound

 

In oktober 2024 start een nieuwe opleiding Dharma of Sound – Tibetaanse Sound Healing!

 

In deze unieke opleiding leer je de echte traditionele Tibetaanse leer van het werken met de klankschaal en andere instrumenten, zoals er in de oude tijden door de Boeddhisten mee gewerkt werd. De Dharma of Sound is een intensieve en zeer bijzondere opleiding waarin je door het werken met klank, je tevens bewust zal worden van je eigen transformatieprocessen.

 

Het boeddhisme is een filosofie en levenswijze die in het oude India in de 5e eeuw v.Chr. ontstond toen Siddharta Gautama onder de boddhi boom de verlichting bereikte. In de loop der tijd zijn er binnen het boeddhisme verschillende stromingen ontstaan, waaronder het Tibetaans boeddhisme (Vajrayana).

 

Het Tibetaans boeddhisme maakt veel gebruik van klank om de essentie van de leringen van de Boeddha over te brengen. In de vele rituelen die het Tibetaans boeddhisme rijk is komen de klanken van tingsha’s, trommels en shanka’s veelvuldig voor. Ook het zingen van mantra’s en gebeden is een essentieel onderdeel. Daarnaast hebben Tibetaanse lama healers tot zo’n 200 jaar geleden veel gebruik gemaakt van de klankschaal om mensen te helen. Met deze unieke opleiding krijg jij nu de kans om dit ook te leren!

 

In de opleiding Dharma of Sound ga je leren hoe je volgens de traditionele Tibetaans boeddhistische leer klank kunt inzetten voor je eigen bewustwordingsproces en dat van anderen. Tijdens de opleiding leer je hoe je gebeden en mantra’s kunt combineren met klank zodat je een krachtige sound healing kunt geven zowel individueel als voor groepen. Daarnaast ga je kennismaken met de chakrapsychologie van het boeddhisme (de vijf Dhyani boeddha’s) en de elementenleer (de vijf Grote Moeders) en leer je hoe je deze krachtige Grote Meesters in jezelf kunt activeren. Bovendien wordt er iedere les aandacht besteed aan de filosofie en psychologie van het boeddhisme. Want om de beoefening van het boeddhisme in de Dharma of Sound effectief te laten zijn, is het van groot belang dat je ook de theorie (filosofie en psychologie) erachter begrijpt.

 

Kortom, een geweldige opleiding voor iedereen die interesse heeft in het op boeddhistische wijze werken met klank en klaar is voor een transformatie op een dieper niveau!

 

Opbouw opleiding

De opleiding Dharma of Sound bestaat uit zowel live bijeenkomsten als online bijeenkomsten. Tijdens de maandelijkse live bijeenkomsten krijg je zowel theorie- als praktijklessen. Daarnaast worden er tussendoor online bijeenkomsten georganiseerd waarin je je vragen kunt stellen en  je ervaringen kunt delen. Er wordt geadviseerd om tussen de live bijeenkomsten ook regelmatig te oefenen met mede-cursisten zodat je de technieken goed in de vingers krijgt. Ook staat er een besloten Facebook-community tot je beschikking waarin extra informatie gedeeld wordt en je contact met je docenten en mede-cursisten kunt hebben.

 

Praktische informatie jaar 2024 – 2025

 • Data live bijeenkomsten: zondag 20 oktober, zo 17 november, zo 15 december 2024, zo 12 januari, zo 9 februari, zo 9 maart en zo 6 april 2025
 • Data online bijeenkomsten: worden tzt tijdens de opleiding gepland (ca. 1x per maand).
 • Tijd: 10.30 – 16.00 uur
 • Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20 in Utrecht
 • Docenten: Peter Gouw en Renske Sackman
 • Kosten:
  • € 975 voor de opleiding
  • ca. € 600 voor de set van 5 Ohmpunctuur klankschalen (prijs is afhankelijk van het gewicht en afmeting van de gekozen schalen)
 • Materialen bij opleiding: set van 5 Ohmpunctuur klankschalen
 • Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je het certificaat van de opleiding Dharma of Sound

 

Interesse? Leuk! Stuur dan een bericht naar info@ohmpunctuur.nl.

Lama Gangchen Rinpoche over het belang van positieve klanken in deze negatieve wereld.